Сьогодні – Міжнародний день лісу

Щорічно, 21 березня, з ініціативи ООН відзначаємо Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів. Про це інформує департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Проблема збереження лісу сьогодні є одним з найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. Адже, з кожним днем площа лісів зменшується. Це, насамперед, пов'язано зі зростанням чисельності населення і перетворенням лісових територій для різних людських потреб. За деякими експертними оцінками, за останні 10 тисяч років людина знищила 26 млн кв км лісів. Поряд з цим, ліси гинуть від пожеж, незаконної вирубки, природних катастроф, впливу комах-шкідників, хвороб та інших причин. Зменшення площ лісових масивів веде до непоправних негативних процесів, що мають глобальне значення для всієї природи і життєдіяльності всього людства.

Саме тому, основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги громадськості до проблеми збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем.

Нагадаємо, що з 21 березня на Львівщині стартує загальноукраїнська акція "Майбутнє лісів твоїх руках" та триватиме вона до Дня довкілля, 16 квітня.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: