Хом’як вимагає повернути старий порядок нарахування допомоги на дітей одиноким матерям

Урядом та правлячою коаліцією змінено порядок  нарахування виплат матерям, що одні виховують дітей. З 1 січня 2016 року скасовано гарантований розмір допомоги на дітей одиноким матерям, що становив не менше 30% від прожиткового мінімуму (у 2015-му ця сума становила близько 400 грн.) Тепер ця допомога надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців.

Про це повідомив Голова Львівської обласної організації політичної партії «Наш край» Мирослав Хом’як, інформує Дивись.Інфо.

За його словами, внаслідок такої махінації дуже багато українських матерів, що легально працюють заради добробуту своїх дітей, повністю втратили право на таку допомогу, а у кількох сотень тисяч жінок ці суми значно зменшились.

"Сьогодні прожитковий мінімум на дитину від 6 до 18 років складає 1455 гривень. Отож жінка у якої сукупний доход сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців є більшим, не зможе отримати допомоги. Тобто якщо одинока мама з дитиною мають на двох 2910 грн. (на руки виходить приблизно 2300), то держава вважає таку сім’ю багатою. Постає питання як за ці гроші можна виховувати дітей, дати їм якісне харчування та гідну освіту? А за що оплачувати комунальні послуги?" - повідомив Хом'як.

Також він додав, що влада цинічно вирішила зекономити на дітях. Можливо для когось 400 гривень щомісячної допомоги є смішною сумою, але для одиноких матерів це хоч яка-небудь допомога у сьогоднішній важкий кризовий час.

"Вимагаємо повернути старий порядок нарахування допомоги на дітей одиноким матерям та полегшити бюрократичні процедури з її оформлення. Ніхто немає права ділити дітей та матерів на сорти. Відтак, закликаємо Львівську обласну раду підтримати дану заяву та прийняти відповідне звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів", - додав Хом'як.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: