На Львівській залізниці успішно втілюють природоохоронні заходи

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» активізує роботу щодо проведення заходів з природоохоронної діяльності та енергозбереження. Задля покращення екологічної ситуації та піклування про довколишнє середовище на магістралі втілюють заходи, передбачені щорічною природоохоронною програмою. Про це повідомила прес-служба Львівської залізниці.

У 2015 році на такі заходи залізничники спрямували понад 30 млн. 206 тис. грн. Серед іншого, протягом минулого року на підприємствах магістралі встановили 25 сонячних колекторів у Львівській дирекції залізничних перевезень та 9 електрообігрівачів в Івано-Франківській дирекції. Це дозволило суттєво зменшити викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та знизити розмір екологічного податку на 121 758 грн. порівняно з показниками 2014 року.

Заощадили на залізниці і завдяки придбанню та встановленню лічильників для обліку води у виробничих підрозділах. Тут суму збору за спеціальне використання води у 2015 році зменшили на 795 637 грн. порівняно з попереднім роком.

Ці та інші заходи дозволяють залізничникам не лише зекономити кошти, але й насамперед зберегти природні ресурси, покращити екологічну ситуацію, знизити навантаження на довкілля.

Особлива частина екологічної роботи магістралі – контроль за концентрацією викидів забруднюючих речовин від відпрацьованих газів автотранспорту. Екологічна лабораторія дорожньої ремонтно-експлуатаційної автобази згідно з графіком здійснює постійний контроль за концентрацією викидів. Для зменшення шкідливих викидів в атмосферу забруднюючих речовин від тепловозних дизелів на залізниці працює пересувна екологічна лабораторія.

Протягом 2015 року до виробничих підрозділів магістралі не застосовували штрафних санкцій за порушення вимог природоохоронного законодавства, а територіальні екологічні інспекції не висували претензій на добровільне відшкодування за аварійні викиди та скиди забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище.

Окрім іншого, Львівська залізниця щороку реалізовує комплекс заходів з прибирання та озеленення підрозділів, станцій та приколійної території, на усіх підприємствах проходять толоки, до участі в яких залізничники залучають місцевих мешканців, надсилають відповідні звернення до органів місцевого самоврядування. Нещодавно залізничники взяли участь у Всесвітній екологічній акції «Година землі-2016».

Цьогоріч регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» продовжить втілювати природоохоронні заходи, на які протягом року заплановано освоїти близько 25 млн.грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: