Марафон хамства

Повідомлення про «інтелігентних» порушників Правил дорожнього руху - останнім часом не така вже й рідкісна річ: за їх недотримання регулярно штрафують то депутатів, то прокурорів, то діячів культури та мистецтва. Не виняток - світські левиці, «жінки високого польоту». Всі ми пам’ятаємо історію зі столиці, коли «мажорна» блондинка ламала у відділку меблі й кидалась на поліцейських. «Блондинистою історією» похизуватись може й  Івано-Франківськ, де білявка на елітному авто обматюкала поліцейських та погрожувала їм звільненням з роботи. Не минуло й декілька тижнів, як участь у цьому марафоні взяло й місто Лева: тут на порушенні ПДР «попалась» і доцентка Франкового вишу, щоправда, як згодом з'ясувалося,… липова. Про це повідомляє видання Ратуша.

Як усе було

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції Львова, у п’ятницю, 18 березня близько третьої години дня на Західному об’їзді нашого міста патрульні помітили автомобіль Porsche Cayennе, водій якого, перешиковуючись із крайньої правої смуги у крайню ліву не ввімкнув відповідного світлового покажчика повороту. Тим самим він порушив пункт Правил дорожнього руху 9.2 б («Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку перед перестроюванням, поворотом або розворотом») і скоїв адміністративне правопорушення. У поліції також повідомили, що перш ніж порушити правила, водій увімкнув правий покажчик повороту і вимкнув його. Коли автомобіль зупинили, жінка, яка була за кермом, не хотіла визнавати свого порушення і почала ображати поліцейських.

«Вийшовши з авто, жінка хотіла піти у торговий центр, в який і приїхала. Відмовлялася виконувати законні вимоги поліцейських надати водійське посвідчення. До образ приєднався чоловік, почав погрожувати поліціянтам звільненням, комусь телефонував («другові Авакова». - Ред.). Повідомив, що вони юристи, а дружина - викладач університету Франка. Щодо ввімкнення правого повороту перш ніж повернути ліворуч, водій сказала, що, можливо, зачепила шубою, якої у дружини патрульного немає. У поясненні жінка написала, що патрульні мають упереджене ставлення до водіїв на дорогих автівках», - зазначили у патрульній поліції. Поліцейських вони всіляко принижували, матюкали, обзивали «слюсарями» і «селом».

Чи сплатить білявка штраф?

Як зазначила «Ратуші» Катерина Рибій, речник прес-служби патрульної поліції Львова, поліцейські ухвалили постанову, згідно з якою порушниця має сплатити штраф розміром у 425 гривень. «Поки що невідомо, чи жінка оскаржила постанову поліцейських, чи сплатила штраф. Швидко це дізнатися не можна, адже все проходить через казначейство, а вже тоді відомості йдуть нам. Зазначу тільки, що у неї є 10 днів на оскарження рішення і 15 днів на сплату», - розповіла Катерина Рибій.

А доцентка… липова

Як з’ясувалось згодом, порушниця насправді не працює на юридичному факультеті в ЛНУ, як вона з чоловіком запевняли поліцейських, ба більше, блондинка навіть не навчалась там. «Офіційно повідомляємо, що дані щодо місця праці згаданої особи («доцент ЛНУ ім. Івана Франка») не відповідають дійсності. Вона не є представником професорсько-викладацького складу колективу Львівського національного університету імені Івана Франка», - йдеться у повідомленні на сторінці університету. В університеті вимагають вибачитись перед викладачами ЛНУ ім. І. Франка за негативний вплив на ділову репутацію та спростувати інформацію на сторінці поліції про те, що порушниця ПДР є доцентом університету.

«Університет звернувся з відповідною заявою до патрульної поліції Львова, у якій йдеться про те, що патрульна поліція має опублікувати спростування неправдивої інформації та вибачення перед академічною спільнотою Львівського національного університету імені Івана Франка на офіційних сторінках поліції м. Львова у соціальних мережах та в ЗМІ», - повідомили в виші.

За інформацією з джерел ЗМІ, за кермом дорогого Porsche Cayenne була громадянка Світлана Галюк. Порушниця навчалася в аспірантурі Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України. У 2009 році вона захищала кандидатську дисертацію у ЛНУ ім. І Франка на тему «Порівняльно-правова характеристика джерел сучасного мусульманського права». Водночас, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Валерій Середа зазначив  «Ратуші», що спростувати чи підтвердити цю інформацію він не може, адже для цього потрібно буде піднімати архівні дані. Електронного ж варіанту випускників і студентів університету з фотографіями, за яким могли б ідентифікувати особу, у них нема.

Як повідомляє «Захід.нет», з відкритих джерел вдалося з’ясувати, що Світлана Галюк у 2012 році була начальником юридичного управління ПП «Галицька будівельна компанія». Подейкують, що цього ж року її призначили присяжною Шевченківського районного суду м. Львова.

Цікаво, що інформацію про грубіянство білявки зі Львова одразу ж підхопили користувачі інтернету, які відшукали фото порушниці в соцмережах. З цих кадрів можна зробити висновок, що Світлана любить відпочинок за кордоном, робить селфі та носить дороге взуття. У соцмережах жінка зареєстрована під ніком SvetlanaBlondi. На жаль, відшукати номер телефону будфірми, де працює Світлана Галюк, та поспілкуватись з нею на так і не вдалося.

Як розповіли «Ратуші» власні джерела, сама Світала Галюк, 1982 року народження, є уродженкою селища Кузова Тернопільської області. Про її пасажира в чорному тренувальному костюмі з написами «Адідас» у селі нічого не знають, а про родину дещо розповіли. Сім’я жила не дуже заможно. Сама Світлана зовні тепер дуже змінилась (дехто з односельчан навіть з третьої спроби не міг її впізнати по телевізору), і багато хто в селі вважає, що це через низку пластичних операцій. А от характер не змінився - Світлана ЗАВЖДИ була саме такою. Відразу після школи, на початку 90-х, вона вступила на платну форму навчання до Львівського інституту внутрішніх справ. В далекий Львів Світлану вперше привіз її тато на старенькій «Таврії» Батько хамовитої білявки - звичайний пенсіонер, а мама працювала вихователькою в дитячому садочку. Тепер мама елітної і богемної «юристки Світлани» на заробітках у США - доглядає за літніми людьми…

Олег ГАЛІВ,  Уляна ДЕПУТОВИЧ,  Микола САВЕЛЬЄВ

Львівська газета Ратуша

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: