Львівські незрячі відвідали Унівський монастир

30 інвалідів по зору, разом з о. Романом Мануляком, відвідали Унівський монастир – історичну і сакральну пам'ятку України. Це не перша проща, організована для осіб з обмеженими можливостями спільними зусиллями Ротарі клубу «Львів-Леополіс» та двох ГО: Львівського обласного осередку Української спілки інвалідів та Львівського обласного фонду соціального захисту і реабілітації сліпих. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

«Атмосфера старовини, спокій, фрески в інтер'єрі храму, чудотворна ікона і копія Туринської плащаниці, Чернеча гора і святе джерело – все це залишило неабиякі враження в душах і свідомості тих, хто не здатен бачити красу Унівського монастиря власними очима. Історію монастиря і його раритети незрячим оповідав брат Василь, а вигляд головних пам'яток коментувала Олена Лукаш – переселенка з Луганської області, яка з власного бажання освоїла навички тифлокоментування і друку брайлем.

Подорож в часі Великого посту напередодні Великодня спонукала «особливих» мандрівників зайвий раз відчути власну обраність, адже Господь посилає випробування тим, хто з ними здатен справитись», - розповідає виконавчий директор ЛОО ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: