Прикордонники затримали чергових незаконних мігрантів, які намагались перетнути кордон з немовлям

Сьогодні вранці прикордонники Мостиського загону затримали поблизу кордону чергових незаконних мігрантів, які пробиралися в країни Європи, зокрема Польщу. 5 мандрівників наряд від відділу «Смільниця» зупинив поблизу населеного пункту Терло.

Документів у затриманих не було, але зі слів стало відомо, що двоє з них є вихідцями з Шрі-Ланки. Ще двоє виявились подружжям з Сомалі, яке вирушило у небезпечну подорож з немовлям. «Мандрівників» доставили в прикордонний підрозділ для з’ясування обставин. Наразі продовжуються заходи з пошуку осіб, які причетні до переправлення даної групи.

Відмітимо, що Державна прикордонна служба України продовжує вживати активні заходи направлені на протидію незаконній міграції. Як вже повідомлялося, в рамках проведення спеціальних заходів «Мігрант» вчора вночі, 27 березня, прикордонники Чопського загону спільно з співробітниками СБУ  затримали 18 незаконних мігрантів та громадянина України, який є ймовірним організатором подорожі іноземців.

Вихідців з Сомалі, Афганістану та Пакистану, які хотіли потрапити в країни Євросоюзу, міжвідомча група затримала неподалік від кордону. Вони пробиралися через держрубіж трьома групами. У такий спосіб їх переправники намагалися збільшити шанси незаконних мігрантів в незаконній подорожі, розділивши їх на малі групи.

Затриманих мандрівників доставили в прикордонний підрозділ, де з ними проводяться фільтраційно-перевірочних заходи. Крім того нашому співвітчизнику доведеться давати пояснення співробітникам Національної поліції, адже в його діях містяться ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст.332 КК України (Незаконне переправлення осіб через ДКУ). Проводяться подальші слідчі дії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: