Потрібно провести чіткий облік пільговиків, адже величезна кількість посвідчень – сфальсифікована, – компанія-перевізник «Успіх БМ»

Оптимальним виходом із ситуації, що склалася з пільговими перевезеннями, буде чіткий облік пасажирів, які претендують на пільговий проїзд у громадському транспорті, переконана компанія-перевізник «Успіх БМ».

Адже через боргування компенсації від держави за обслуговування пільгових категорій населення, підприємства несуть значні збитки.

«Влада повинна робити зустрічні кроки, адже компенсацію за пільгові перевезення нам боргують роками, і підприємства просто не в змозі оновлювати автопарки чи проводити якісні ремонти транспорту через нестачу коштів. Натомість величезна кількість пільгових посвідчень, якими користуються пасажири, – сфальсифікована. Щоб хоч якось владнати ці проблеми, необхідний чіткий облік категорій, які потребують безкоштовного проїзду, з видачею спеціальної картки львів’янина абощо», – пояснив директор компанії «Успіх БМ» Юрій Мельник.

Цього року Верховна Рада передбачила 77 мільйонів гривень субвенції для перевізників Львівської області, але Президент цієї ухвали досі не підписав.  Однак, розуміючи важку ситуацію на ринку транспортних перевезень у Львові та в області, перевізник «Успіх БМ» зберігає безкоштовний проїзд пільгових категорій населення.

«Звичайно, найкраще рішення – це виділити адресну допомогу пільговим категоріям на проїзд у громадському транспорті. І місцева влада могла б докласти більше зусиль, щоб пришвидшити процес монетизації пільг. А поки що, як проміжний етап, доцільно повести облік пільговиків», – наголосив Юрій Мельник.

Зазначимо, перевізники міжміських маршрутів – сьогодні на межі страйку, адже не в змозі обслуговувати пільгові категорії пасажирів через відсутність компенсації від держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: