Садовий "наїхав" на Порошенка

У державі є дуже серйозна політична криза, у тому числі і у Верховній Раді України. Про це під час сесії Львівської міської ради заявив мер Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий.

"Два роки тому усі політичні сили, які стояли на Майдані, у тому числі і пан Порошенко говорили про те, що вибори мають відбутись за відкритими списками за пропорційною системою. Сьогодні ми бачимо, що, на жаль, багато фракцій у парламенті не готові до цього", - сказав Садовий.

Він додав, що проведення виборів за відкритими списками за пропорційною системою одразу б "знизили градус політичної напруги".

"Тоді б справді парламент, дай Боже, допрацював до кінця своєї каденції. Я вважаю, що дочасні вибори в Україні не є потрібними, адже частина території не є підконтрольною українській владі", - сказав Садовий.

Він додав, що сьогодні на сесії Львівської міської ради буде напрацьовано проект звернення до ВРУ щодо прийняття ЗУ "Про вибори".

"Це питання дуже важливе. Ми повинні знати, за яким законом відбудуться вибори, а не так, як було минулого разу, коли за день до початку кампанії прийняли закон. Треба дати поштовх депутатами Верховної ради, бо вони трохи забувають, чим мають займатись", - сказав Садовий.

Він додав, що редакційна комісія напрацює текст звернення до кінця пленарного засідання сесії міської ради.

Відтак, у кінці сесії депутати міської ради Львова проголосують за нього у кінці розгляду питань порядку денного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: