Відбудеться зустріч Президента Світового Конгресу Андрія Чолія з громадськістю Львова

5 квітня о 14 год. у НУ «Львівська політехніка» відбудеться відкрита зустріч Андрія Чолія з громадськістю.

Львів’яни матимуть унікальну можливість поспілкуватися з Евгеном Чолієм Президентом Світового Конгресу Українців, задати питання і почути відповіді про довгострокову та короткострокову стратегію діяльності цієї найпотужнішої української структури за кордоном.

Після зустрічей з Президентом України, прем’єр-міністром, головою Верховної Ради, главами церков, які відбулися у березні цього року в Києві, візит до Львівської політехніки є першим в Україні і засвідчує про важливість співпраці між СКУ і Львівською політехнікою,  Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою зокрема.

Організатори сподіваються, що розмова з очільником СКУ допоможе зламати стереотип, який залишився  у пострадянській Україні щодо української діаспори, і усвідомити важливість роботи кожного українця, світового українства в цілому  та Евгена Чолія зокрема для усіх нас, хто живе в Україні. Довідатися про сотні, а то й тисячі зустрічей Евгена Чолія з очільниками ЄС, Ради Європи, ПАРЄ, НАТО, ООН, ОБСЄ, членами парламентів та урядів, в епіцентрі яких завжди стоїть Україна, її інтереси, її безпека.

«За час свого президентства Евгену Чолію вдалося не лише консолідувати, розвинути і зміцнити українську спільноту за кордоном, але й вивести діяльність СКУ на якісно новий рівень. Від імені двадцятимільйонного українства за кордоном – він є речником української справи у світі», – зазначила Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою.

Громада Львова ознайомиться з найважливішими проектами СКУ, зокрема з гуманітарним проектом «Захист патріотів» та шляхами поширення правдивої інформації про Україну у світі.

На зустрічі буде висвітлено також питання діяльності Світового Конгресу Українців та його складових, спрямованої на лобіювання українських інтересів у світовій спільноті на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, на реалізацію євроінтеграційних прагнень України, підписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС та її ратифікацію.

Буде обговорено питання про співпрацю Світового Конгресу Українців з провідними світовими і європейськими структурами у питаннях об’єднання міжнародного співтовариства для ефективних дій у боротьбі з російською агресією та збереження цільових санкцій проти Російської Федерації. Консолідація світового українства для подолання наслідків російського вторгнення та здійснення необхідних реформ.

Місце проведення зустрічі: Актова зала головного корпусу НУ «Львівська політехніка», вул. С. Бандери, 12. Дата: 5 квітня 2016 р. о 14.00 год.

Вхід вільний.

За додатковою інформацією просимо звертатися: тел. 258-01-51; моб. 093 659-54-32 (Андрій Яців) чи на e-mail: [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: