На Львівщині заблокували роботу пункту пропуску

          Сьогодні, 2 квітня, з 09.00 год. група громадян намагалась блокувати пункт пропуску «Шегині» (Львівська обл.). Дії протестувальників були спрямовані аби привернути увагу щодо переміщення транспортних засобів ввезених у режимі транзит, зокрема щодо прийняття митними органами довідок з СТО про поломку таких автомобілів. Про це Дивись Інфо повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

Львівська митниця ДФС з цього приводу неодноразово інформувала власників таких автомобілів про те, що довідки про несправність  транспортного засобу прийматимуться і надалі за умови,  якщо про таке повідомлено у встановлені терміни, а довідки відповідають дійсності. Оскільки впродовж останнього часу під час проведення перевірки цих документів встановлено випадки неправомірного їх видавання, підробки, невідповідностей потужностям станцій технічного обслуговування тощо. Також за  пропуск транспортних засобів за межі митної території України з перевищенням встановленого статтею 95 Митного кодексу України терміну та  наданням громадянами довідок станцій технічного обслуговування про технічну несправність транспортних засобів, але без долучення належним чином оформлених підтверджувальних документів близько 100 посадових осіб Львівської митниці ДФС притягнуто до відповідальності.

Врегулювання питання ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації можливе через внесення змін у законодавчі документи. Для цього у Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів.

Керівництво Львівської митниці ДФС ще раз акцентує увагу, що пропуск транспортних засобів на іноземній реєстрації буде здійснюватись виключно до вимог Митного кодексу України. Будь які спроби тиску на митні органи,  зокрема  блокування пунктів пропуску, є неприйнятними. Керівництво митниці вдячне тим  громадянам, які не піддались на провокацію, не перешкоджали руху автомобілі, а також просить утримуватись від неправомірних дій в  подальшому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: