Гепатит С: гра на виживання?!

Лише 10% хворих, які терміново потребують лікування від гепатиту С, зможуть отримати його за державні кошти!

ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ «Медицина і право» спільно з Управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, БФ «САЛЮС», Комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації проводить Всеукраїнську акцію «Гепатит С: гра на виживання», яка покликана донести до органів влади на національному та місцевому рівнях, а також ЗМІ, нагальну проблему щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

Акція відбудеться 5 квітня 2016 р. біля будівлі Львівської міської ради (м. Львів, площа Ринок, 1). У межах акції відбудеться прес-брифінг об 11.00 год. 5 квітня 2016 р. за участю Директора Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Богдана Чечотки та Начальника Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимира Зуба.

В акції візьмуть участь представники неурядових організацій, а також представники органів влади. Також перед будівлею Львівської міської ради (м. Львів, площа Ринок, 1) буде працювати мобільна амбулаторія Іveco АА 5396 ОР, де всі охочі зможуть отримати фахові консультації щодо діагностики та лікування ВГС, а також спеціальні бланки для обстеження.

Станом на жовтень 2015 р. у Львівській області на диспансерному спостереженні з діагнозом «Хронічний вірусний гепатит «С»» перебувало 1146 пацієнтів, з них потребувало лікування 560 хворих.

Під час акції представники влади зможуть дати відповіді на питання, пов’язані з чинними програми, які стосуються вірусних гепатитів на державному і місцевому рівнях, можливостями перегляду бюджету і виділення додаткових коштів на придбання курсів лікування, адже попередні дані державних закупівель свідчать, що лише незначна кількість хворих, які нагально потребують лікування, зможуть отримати його за публічні кошти.

Сьогодні у Львівській області ухвалено Рішення Львівської обласної ради від 16.02.2016 р. «Про затвердження Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2016 рік», в якій вперше виділено кошти на лікування хворих осіб з гепатитом В, С в межах напряму «Діагностика, лікування та реабілітація осіб, які постраждали внаслідок (під час) Революції Гідності та антитерористичної операції» в сумі 3 млн. 300 тис. грн.

Громадянське суспільство сподівається на співпрацю з органами влади та зацікавлені в ефективному використанні бюджетних коштів на подолання епідемії, адже ціною цього питання є людське життя. Ситуація з епідемією ВГС стає все загрозливішою і зрозуміло, що лише поєднання коштів державного і місцевого бюджетів зможуть сприяти лікуванню більшої кількості мешканців області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: