Львівська магістраль розпочинає весняний огляд залізничних переїздів та кампанію з посилення контролю за дотриманням ПДР

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» долучається до загальноукраїнського місячника пропаганди безпеки руху на залізничних переїздах. Протягом квітня відповідні служби залізниці спільно із місцевими органами ДАІ та Національної поліції, залучивши фахівців усіх причетних структур та організацій, проводитимуть спільні рейди для перевірки дотримання водіями правил дорожнього руху та роздадуть водіям близько 10 тисяч спеціально розроблених пам’яток. Про це повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Таким чином залізничники хочуть вкотре застерегти водіїв автотранспорту від порушень ПДР при перетині переїздів, адже внаслідок таких вчинків щороку травмуються та гинуть люди. Так, за даними апарату головного ревізора з безпеки руху Львівської магістралі, протягом трьох місяців поточного року на території семи областей західного регіону зафіксували 6 дорожньо-транспортних пригод на переїздах, дві із них – на Івано-Франківщині та по одній на Львівщині, Рівненщині, Волині та Буковині. На щастя, у цих випадках ніхто не загинув. Минулоріч за такий же період сталось 4 ДТП, в одній із яких травмувалася одна людина.

Причиною усіх ДТП є порушення, що їх чинять водії автомобільного транспорту. Проте, важливо пам’ятати, що водій, який порушує правила, наражає на небезпеку не лише своє життя та життя своїх пасажирів, але й пасажирів поїзда, які перебувають у вагонах, та працівників залізничного транспорту.

Додамо, станом на початок 2016 року на Львівській магістралі працюють  1640 залізничних переїздів, серед них 356 із черговим працівником. Через 683 переїзди пролягають маршрути регулярних пасажирських автобусних перевезень, 104 переїзди належать до першої категорії, тобто тут здійснюється особливо інтенсивний рух приватного та громадського автотранспорту.

Щорічно навесні та восени на магістралі проводять комісійні огляди переїздів, залучаючи представників правоохоронних органів, Укртрансбезпеки, шляхово-експлуатаційних організацій та органів місцевого самоврядування. Залізничники уже надіслали листи-звернення у відповідні територіальні органи усіх семи областей, які охоплює Львівська магістраль, та сподіваються на плідну співпрацю заради збереження здоров’я та життя українців.

Цьогоріч весняний огляд переїздів триватиме майже два місяці, із 4 квітня до 27 травня. Протягом цього часу перевірятимуть технічний стан усіх приладів і систем, дорожнього покриття, наявність належних знаків тощо, аби безпека руху була на найвищому  рівні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: