У Львові хочуть знести монумент радянській армії, що на Стрийській

На порталі edem вже понад місяць зареєстрована петиція аби монумент Радянській Армії, що на вул. Стрийській у Львові демонтували, інформує Дивись.Інфо.

В петиції вказано , що пам'ятник Радянській Армії у Львові побудовано за часів СРСР - новітньої імперії зла. Він символізує перемогу "русского оружия" над українським народом. Радянська Армія воювала не стільки за звільнення України від німецьких загарбників, як за повернення колишньої московської колонії УРСР. Радянська (Червона) Армія для українців була ворожою і окупаційною, бо знищила Українську Народну Республіку у 1920 році, допомагала у здійсненні Голодомору-геноциду у 1932-1933 роках, насильно втягнула українців у ІІ Світову війну воювати за чужі імперські інтереси, використовувала українців як гарматне м'ясо, на її багнетах тримався знавіснілий комуністичний режим з репресіями, злочинами тощо.

Монумент РА у Львові немає мистецької чи архітектурної цінності, не включений до Державного реєстру пам'яток і переліку об'єктів, охоронюваних державою.

Громадськість неодноразово, зокрема, і через суд добивалась демонтажу пам'ятника, однак, цьому противився міський голова А.Садовий.

Після проголошення Незалежності України логічно, що монумент окупаційній Радянській (читай - російській) Армії мав би бути демонтованим.

Після окупації українського Криму і частини Донбасу сучасними російськими військами, спадкоємцями Радянської Армії, подальше перебування монументу Радянській Армії, зокрема, у Львові є неприродним і злочинним, наругою над пам'яттю тих, хто боровся за самостійну Україну.

В ім'я історичної і національної справедливості монумент Радянській Армії у Львові на вул. Стрийській повинен бути демонтований.

Автором петиції є політик Ростислав Новоженець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: