Завтра відбудеться зустріч Євгена Чолія з громадськістю Львова

Завтра, 5 квітня, в Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться зустріч Президента Світового Конгресу Українців, доктора Honoris Causa Львівської політехніки Евгена Чолія з громадськістю Львова.

Захід організовує Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки. Місце проведення – актова зала головного корпусу Університету (вул. Ст. Бандери, 12). Початок о 14 годині.

Львів’яни матимуть унікальну нагоду безпосередньо поспілкуватися із Президентом Світового Конгресу Українців, доктором Honoris Causa Львівської політехніки Евгеном Чолієм, поставити йому запитання і почути відповіді щодо різних аспектів діяльності цієї найпотужнішої української структури за кордоном.

Після зустрічей із Президентом України, прем’єр-міністром, головою Верховної Ради, главами церков, які відбулися у березні цього року в Києві, візит пана Евгена Чолія до Національного університету «Львівська політехніка» є першим і засвідчує важливість співпраці між СКУ і Львівською політехнікою, зокрема з Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Організатори цієї зустрічі сподіваються, що діалог з очільником СКУ допоможе зламати стереотип, який залишився у пострадянській Україні щодо української діаспори, і усвідомити важливість роботи кожного українця, світового українства в цілому та Евгена Чолія зокрема для усіх нас, хто живе в Україні. Учасники заходу зможуть також довідатися про численні зустрічі Президента СКУ з очільниками Євросоюзу, Ради Європи, ПАРЄ, НАТО, ООН, ОБСЄ, членами парламентів та урядів, в епіцентрі яких завжди стоїть Україна, її інтереси та безпека.

Громада Львова ознайомиться також із найважливішими формами роботи СКУ, зокрема з проектом у гуманітарній сфері «Захист патріотів», та шляхами поширення правдивої інформації про Україну у світі.

«За час свого президенства в СКУ Евгену Чолію вдалося не лише консолідувати, розвинути і зміцнити українську спільноту за кордоном, але й вивести діяльність Конгресу на якісно новий рівень. Від імені двадцятимільйонного українства за кордоном він є речником української справи у світі», – зазначає Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Рішення про присвоєння титулу Doctor Honoris Causa Евгену Чолію було прийняте 9 лютого 2016 року на Вченій раді Львівської політехніки на знак великої особистої ролі Президента СКУ в просуванні українського інтересу в міжнародній спільноті, мобілізації українських сил за кордоном у справі розбудови країни й подоланні російської агресії, з метою фіксації для історії Львівської політехніки унікальної сторінки співпраці із Світовим Конгресом Українців та особисто його Президентом.

Вхід на зустріч вільний.

За додатковою інформацією звертатися за тел. 258-01-51; моб. 093-659-54-32 (Андрій Яців) чи на e-mail [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: