У Львові відбулась III Міжнародна виставка «Вища освіта – 2016»

У Львівському палаці мистецтв відбулася III Міжнародна виставка «Вища освіта — 2016». Ця унікальна спеціалізована виставка об’єднала українські та закордонні вищі навчальні заклади на теренах Західної України, щоб представити молоді та батькам найкращі освітні пропозиції. Цього року у виставці взяло участь близько півсотні вітчизняних та закордонних ВНЗ, серед яких 35 навчальних закладів Польщі. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Організували виставку: Міжнародний освітній центр, за підтримки Львівської Торгово-Промислової Палати, департаменту освіти та науки ЛОДА, управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Протягом двох днів освітньої виставки учні та студенти міста відвідали майстер-клас з ефективного вивчення іноземних мов від мовної школи eWords, побували на презентаціях ВНЗ Польщі від програми «Study in Poland» та від програми «Teraz Wroclaw», а також мали нагоду проконсультуватись у представників різних навчальних закладів щодо освітніх пропозицій, можливостей навчання за кордоном, стипендій чи стажувань.

Юлія Грішіна, методист і викладач Морехідного училища ім. О.І. Маринеска НУ «Одеська морська академія», під час виставки відзначила, що у їхньому навчальному закладі навчаються курсанти з Західної України, зокрема Львівської області. «Ми намагаємося освоїти нові горизонти. Ця виставка привертає багато уваги, і ми це цінуємо. Тому беремо участь в таких виставках в Одесі, Києві, ну і, звісно, у Львові. Ми не боїмося конкуренції з боку інших ВНЗ, бо у нас специфічний навчальний заклад з вузьким профілем. Тому конкурентів у нас в Україні мало, та й у світі теж», – запевнила викладач Морехідного училища ім. О.І. Маринеска НУ «Одеська морська академія» Юлія Грішіна.

Вже вдруге учасником виставки була Освітня фундація «Перспективи», що створила програму «Study in Poland», до якої входить близько 50 ВНЗ Польщі. Вєслава Сівінська, представник «Перспектив», запевняє, що ця програма допомагає молодим людям приїхати на один чи на три роки або й на весь період навчання в Польщу та спробувати свої сили. «Якщо не помиляюся, у нас вже більше 23 тис. студентів з України. Молоді люди з вашої країни дуже талановиті, і хочу відмітити талановитість в освоєнні інших мов! Важко іспанцю, чи німцю, чи представнику іншої нації відразу так добре говорити польською мовою чи англійською. А ваші молоді люди знають, чого хочуть, і є дуже свідомі. – розповіла Вєслава Сівінська. - Від вас приїжджає до нас багато професорів, відбувається науковий обмін вже декілька років. Не тільки ваші студенти їдуть навчатися до Польщі, але й багато польських учнів та студентів навчалось свого часу в Київському політехнічному інституті, який є відомий у всьому світі. А тепер є студенти з Польщі, що вивчають в Україні медицину. Вважаю, що цей процес має відбуватися в обидві сторони. І ми намагаємось цього не зруйнувати, а підтримувати та розвивати».

«Я хочу дуже навчатись за кордом, і мене цікавлять виші, які є в Польщі, бо вони є недалеко від України і є більше можливостей: недороге навчання, якісне викладання. Завітала на виставку, щоб більше дізнатися інформації та визначитися з напрямком. Думаю, такі виставки потрібні для молоді, щоб відкривати для себе нові горизонти, їздити за кордон і навчатися там», - вважає 15-річна відвідувачка виставки Тетяна Вачко, учениця Львівського фізико-математичного ліцею.

Наприкінці дводенної виставки було визначено власника планшета Samsung Galaxy від Міжнародного освітнього центру. Ним став 22-річний Юхимчук Руслан, студент Львівського національного університету імені Івана Франка.

III Міжнародна виставка «Вища освіта-2016» тривала два дні, у п'ятницю (11:00-17:00 год.) та у суботу (10:00-16:00 год.)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: