Форум самоврядування у Львові виявився міжсобойчиком "Самопомочі"

У Львові розпочав роботу IV Форум місцевого самоврядування, на який прибули високопосадовці з Києва. Однак, на форум не запросили голову Львівської облради та представників об’єднаних територіальних громад Львівщини.

Про це 7 квітня повідомив кореспондент IA ZIK.

Зокрема, на форумі присутні віце-спікер ВРУ Оксана Сироїд, голова комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, представник України в політичній групі Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську Роман Безсмертний, міський голова Києва Віталій Кличко, народний депутат Олег Березюк, спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації, представник Ради Європи Даніель Попеску. Не приїхав на форум голова Верховної Ради Володимир Гройсман, хоча попередньо про це анонсувалося.

Учасників форуму привітали мер Львова Андрій Садовий та голова ЛОДА Олег Синютка.

Синютка у своєму виступі зазначив, що на форум не запросили голову Львівської облради Олександра Ганущина та представників об’єднаних територіальних громад Львівщини, яких в області вже є 16.

Синютка закликав у втіленні реформи місцевого самоврядування більшу увагу звернути на громади, а не лише на обласні центри та міста обласного значення.

«На форум не запросили голів об’єднаних громад. А дуже цікаво, як почуваються вони. Дві третини населення живе за межами метрополій. Потрібно дати усім громадам такі фінансові ресурси, як обласним центрам», – наголосив Синютка.

До слова, у програмі форуму не було вказано і прізвище голови ЛОДА Олега Синютки, однак він таки присутній на заході. Разом із тим, Синютку не запросили у президію форуму, де сидять мери Києва, Львова та київські посадовці.

Організатор форуму – Інститут міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: