«Теплі» кредити від Ощадбанку стануть ще доступнішими для мешканців Львівщини

5 квітня Ощадбанк підписав зі Львівською облдержадміністрацією угоду щодо реалізації програми енергозбереження. Про це повідомила прес-служба банку.

Відтепер мешканці Львівщини мають можливість отримати кредити на заміну вікон, дверей, модернізацію систем опалення, встановлення енергоощадного устаткування тощо на пільгових умовах. Крім того, такі заходи сприяють значній економії на комунальних платежах.

Підтримка урядової програми енергоефективності обласною адміністрацією надає людям можливість суттєво заощаджувати на енергомодернізації помешкань: держава компенсує від 20 до 70 відсотків суми кредиту, а Львівська ОДА – від 15 до 20 відсотків ставки. Таким чином, придбати енергоефективне обладнання за допомогою кредиту від Ощадбанку дешевше, ніж за власні кошти.

Кредити на здійснення заходів з енергозбереження стають дедалі популярнішими. За словами начальника Львівського обласного управління Ощадбанку Ігоря Романіва, минулого року банком було профінансовано енергоефективні заходи для понад 6000 сімей Львівщини на загальну суму більше 120 млн. грн. Сума компенсації за цими кредитами з державного бюджету  становить  понад  37,1 млн. грн.

«У 2016 році ми плануємо подвоїти суму наданих кредитів і вже сьогодні почнемо їх видавати, адже багато людей з нетерпінням очікують на це. Лише протягом двох робочих днів наші працівники отримали більше 50 заявок  на видачу «теплих» кредитів», – зауважив Ігор Романів.

За словами першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Романа Замлинського, дуже важливо, щоб до програми енергоефективності долучались органи місцевого самоврядування, адже тоді кредит стає ще вигіднішим.

Для прикладу, мешканці м. Новояворівська зможуть отримувати «теплі» кредити на дуже лояльних умовах. 4 квітня начальник Львівського облуправління Ощадбанку Ігор Романів та міський голова Новояворівська Василь Муравель підписали угоду, яка передбачає відшкодування 10 відсотків ставки кредиту на енергозбереження з місцевого бюджету. Як відомо, ще 15 відсотків відшкодовуються з обласного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: