У Львові судитимуть військовослужбовця-хабарника

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками Управління служби безпеки України у Львівській області, зловмисник вимагав та отримав п'ятнадцять тисяч гривень за сприяння у підписанні актів про передачу чотирьох квартир для військовослужбовців та учасників АТО

Військовою прокуратурою Західного регіону України було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України щодо військовослужбовця, котрий, зловживаючи службовим становищем, вимагав неправомірну вигоду за сприяння ним та іншими службовими особами у підписанні акту про передачу чотирьох квартир для військовослужбовців та учасників АТО.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували факт одержання зловмисником першої частини неправомірної вигоди – п’яти тисяч гривень, а в подальшому і другої частини – десяти тисяч гривень. Передача коштів відбулась у громадському місці на вулиці Стрийській у Львові, де правоохоронці і затримали хабарника.

Суд обрав для зловмисника міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу. Обвинувальний акт вже направлений на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання – штраф або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації ГУ національної поліції у Львівській області
за матеріалами УЗЕ у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: