У Львові волонтери передали намет для військових журналістів АТО

8 квітня 2016 року у Львові на площі Ринок відбулась презентація та передавання гуманітарної допомоги українському війську — пневмокаркасного намету NPМ-26, який був виготовлений на кошти, зібрані представниками української діаспори.

Ідею оснастити українських військових журналістів сучасним польовим обладнанням висунув американський журналіст українського походження Геннадій Ситницький. Він же займався збором коштів серед представників української діаспори в США.

– Війна на Донбасі – гібридна війна, яку розгорнув проти сучасного Світу кривавий кремлівський режим. Представники військових засобів масової інформації, офіцери ЗС України із перших днів беруть у бойових діях участь та перебувають на передньому краї боротьби із ворожою пропагандою та брехнею. Хлопці заслуговують на гідні умови роботи та служби у польових умовах, – повідомив іноземний журналіст-благодійник.

Спеціалізована конструкція, виготовлена з урахуванням витримування екстремальних навантажень. Вона захищена від вітру, має зручне внутрішнє планування. Площа намету 26 квадратних метрів і являє собою комбінований модуль у якому можна розгортати як робочі місця, так й місця для проживання особового складу. Комплект пневмокаркасної конструкції може додатково обладнуватися системою автономного енергоживлення, компресором, електромережею для під’єднання апаратури та електроприладів.

Виготовили пневмокаркасну конструкцію на одному із підприємств у Республіці Польща, яке спеціалізується на  кемпінгово-бівуачному обладнанні для армії, поліції та рятувальників. Виготовлення сучасного польового обладнання для потреб Збройних Сил України та інших силових структур – перспективний сегмент бізнесу, який допоміг би не лише створити робочі місця для українців, але й наблизити українську армію до стандартів армій країн НАТО.

Доставити в Україну сучасний намет допомогли  львівська волонтерка Ірина Дзьоба та керівник спілки інвалідів Афганістану,  локальних війн, Збройних сил та загального захворювання у Львівській області Роман Кисіль .

Представник оборонного відомства — помічник Міністра оборони України полковник Вікторія Кушнір подякувала представникам волонтерського руху  та  вручила  їм  відомчі відзнаки «За сприяння Збройним Силам України».

Додамо, що у цей день в центрі Львова біля розгорнутої пневмокаркасної конструкції працювали представники військових комісаріатів міста з питань інформування громадян щодо умов та переваг військової служби за контактом у Збройних Силах України.

підполковник Володимир Скоростецький

Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: