Завтра в УКУ говоритимуть про процеси майбутнього примирення між Україною і Росією

У суботу, 9 квітня, у Львові, за сприяння Українського католицького університету та Варшавського університету ім. Вишинського, відбудеться одноденна міжнародна конференція «Вибачаємо і просимо прощення». Ризики і нагоди примирення. Німеччина-Польща-Україна». Захід відбудеться у конференц-зал Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35а). Конференція триватиме з 9.00 до 17.00 год. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Базуючись на досвіді німецько-польського і польсько-українського примирення, учасники заходу розглянуть концепції, візії та конкретні дії, які можуть зробити вагомий внесок в майбутні процеси примирення між Україною і Росією на політичному і суспільному рівнях.

Зокрема шукатимуть відповіді на питання: як виникають такі негативні стереотипи? Яким чином вони посилюються або послаблюються? Які уроки можна винести з процесу примирення між Польщею і Німеччиною у період після Другої світової війни? Який резонанс викликало українсько-польське примирення в новітній історій взаємин України та Росії? Яку роль у цьому примиренні відіграла Церква і релігійні спільноти?

«У зв'язку з подіями в Україні та подібними конфліктами, міждисциплінарна конференція «Вибачаємо і просимо прощення» ставить перед собою завдання вивчити передумови та «механізми», що призводять до формування стереотипу ворога», - зазначають організатори.

Відтак, на цій конференції буде зроблена спроба виробити пропозиції і стратегії подолання образу відчуження з допомогою примирення і дружби.

Організатори: Український Католицький Університет, Інститут політології Варшавського Університету ім. Вишинського, Фундація Конрада Аденауера.

До участі у заході запрошують усіх зацікавлених.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: