Кіберполіція України "накрила" одну з найбільших в світі спам-мереж

Протягом тривалого часу, на території України функціонував сервер, з якого відбувалось управління та координація розсилки спаму через зламані сервери великої кількості приватних українських та закордонних компаній. Сервери була заражені шкідливою програмою Linux/Mumblehard.

Кількість заражених серверів, які перебували в управлінні спам-мережі, складала близько 4000 (33 з них в Україні), і перебували вони в 63 країнах світу – повідомили в Кіберполіції.

У зону ризику, як правило, потрапляли сервери із загальним хостингом, де один або кілька сайтів були побудовані на CMS Joomla.

Завдяки Linux/Mumblehard зловмисники отримували бекдор на серверах і могли віддалено виконувати команди, отримувати несанкціонований доступ до оброблюваної на них інформації і використовувати їх обчислювальні ресурси.

Сервер управління бот-мережею Mumblehard перебував в одній з областей на півдні України, але адмініструвався з Росії. Наразі мережу на території України ліквідовано, але організатори бот-мережі досі не піймані. В Україні вдалось затримати лише технічний персонал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: