У Львові відзначили 104-ту річницю Пласту

Пласт 6

У Львові стартувало урочисте святкування з нагоди 104-го Дня народження пласту.

Програма розпочалася молебнем та урочистою церемонією в центрі міста. Далі урочистий вимарш вулицями Львова, вшанування пам’яті загиблих пластунів на Личаківському кладовищі  та марафон «Герої нашого часу».

На вихідних увесь пластовий загал святкує День Першої Пластової Присяги – у квітні 1912 року перші гуртки присягнули на вірність Богу та Україні, чим дали початок організації з понад столітньою історією. Розпочалося святкування з Літургії у соборі Святого Юра. Під час Літургії відбулася урочиста посвята двох прапорів. Звідти колони пластунів традиційно вирушили до пам’ятника Т. Шевченкові, де відбулося відкриття заходу, на якому багатьом пластунам вручили подяки та нагороди за плідну працю для громади. Потім пластуни вирушили на Личаківське кладовище, де вшанують пластунів, що не зламали своїх присяг.

 

Довідка

День Першої Пластової Присяги – одна з найважливіших акцій у році, яка проводиться у всіх великих пластових осередках України – урочисті заходи також відбудуться в Івано-Франківську, Тернополі, Києві та ще низці міст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: