Громада Львова вимагає звільнення судді

Лист з вимогою звільнення заступника голови апеляційного суду Львівської області БогданаГриновця направлений до голови Вищої ради юстиції – Бенедисюк  Ігора Михайловича, підписаний активістами міста Львова. Про це пише Дивись Інфо.

Громадськість висловлює свою недовіру судді Гриновцю після події, що відбулась 17 лютого 2016 року. В цей день активісти та громадяни м.Львова, які прийшли на особистий прийом до заступника голови апеляційного суду Львівської області Богдана Гриновця, змушені були очікувати чиновника в коридорі більше години, а згодом і почути про те, що він не знав, коли він має вести особистий прийом громадян. Варто зазначити, що згідно встановленого графіка, Богдан Гриновець повинен приймати громадян лише раз на місяць протягом двох годин. Проте і цього він не робить.

Також активісти вимагали від заступника голови апеляційного суду Львівської області пройти процедуру на поліграфі, аби почути правдиві відповіді на питання, чи тиснув він на своїх підлеглих та чи приймав незаконні рішення. Богдан Гриновець і від цього відмовився.

Отож, громадськість Львова вважає, що він виконує свої обов’язки недобросовісно.

А також нагадує, що заступникові голови апеляційного суду Львівської області Богдану Гриновцю у 2016 році виповниться 65 років. А, згідно статті 113 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», суддя має бути звільнений з посади наступного ж дня, як тільки йому виповнилося 65 років. Хоча наказом Вищої ради юстиції, з порушенням закону, Богдан Гриновець призначений на посаду заступника голови апеляційного суду Львівської області до 10 липня 2017 року.

Тому громадські активісти вимагають від голови Вищої ради юстиції Ігоря Бенедисюка звільнити Богдана Гриновця достроково.

БГ БГ1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: