На Львівщині та Франківщині вимагають створити спецзону, щоб збільшити видобуток вуглеводнів

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбулося засідання круглого столу на тему «Позитивні та негативні фактори впливу і перешкоди, що заважають видобутку вуглеводнів в Україні».

Повідомляє видання Дивись.Інфо.

На засідання запросили науковців "Львівської політехніки", Національного університету імені Івана Франка, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Інституту геології і геохімії горючих копалин НАН України, представників установ Західного наукового центру НАН України, а також низки підприємств, які здійснюють розвідку і видобуток вуглеводнів.

Також на обговоренні був перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

За його словами, пріоритетне завдання напрацювати механізм чи дорожню карту щодо подальшого розвитку паливно-енергетичного комплексу та збільшення видобутку газу і нафти в західному регіоні.

«Львівщина має значний потенціал для розвитку вуглеводнів. У нас активно працює потужне науково-експертне середовище, без якого розвиток цієї галузі неможливий. Диверсифікувати постачання газу - це наше пріоритетне завдання», - сказав Ростислав Замлинський.

Після обговорення проблем нафтогазової галузі, учасники виробили конкретні пропозиції до органів влади різного рівня. Керівництво Львівської та Івано-Франківської областей мають звернутися до уряду України з вимогою створити спеціальну економічну зону на їхній території з наданням спеціальних преференцій для збільшення видобутку вуглеводнів.

Запропоновано також забезпечити сприятливіші умови землевідведення надрокористувачам, які вкладають власні кошти у пошук і розвідку родовищ, змінити порядок видачі ліцензій на видобуток природного газу на конкурсній основі. Адже всі видобувники - і державні підприємства, і приватні структури - повинні мати однакову рентну плату за експлуатацію родовищ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: