Інститут міста проведе хакатон з відкритих даних

У Львові відбудеться дводенний хакатон «Open Data Challenge: code for Lviv». Мета проекту – спонукати ІТ-спільноту Львова створювати розумні сервіси, корисні для мешканців, використовуючи відкриті дані міста. Хакатон відбуватиметься 23-24 квітня 2016 року в Startup Depot (м. Львів, вул. Весняна, 4). Його проведення є частиною великого проекту «Відкриті дані Львова». Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Під час Open Data Challenge: code for Lviv учасники матимуть змогу:

  1. Аналізувати дані міста
  2. Створювати веб-портали
  3. Створювати мобільні аплікації, а також будь-які інші розумні сервіси, що допоможуть вирішувати соціальні проблеми міста

«Відкриті дані або OpenData – це інформація, яка знаходиться у вільному доступі, та яку будь-хто може переглянути та використати у подальших розробках. Open Data є невід’ємною частиною концепції відкритої влади та електронного врядування. До відкритих даних належать різноманітні реєстри установ, загальна та фінансова звітність про діяльність установ, підрозділів, статистична інформація, дані про рух громадського транспорту тощо. Запровадивши відкриті дані, міська влада стає значно більш відкритою для громади та полегшує комунікацію з нею. Окрім того, Open Data є великим поштовхом для створення різноманітних мобільних аплікацій, веб-порталів, які покликані полегшувати як доступ до інформації так і підвищувати комфортність проживання в місті», – зазначає Олена Гунько, соціолог Інституту міста.

Перелік даних, що будуть опубліковані до хакатону, можна переглянути за посиланням: https://goo.gl/aQE8xF

Для участі в Open Data Challenge: code for Lviv потрібно зареєструватись, перейшовши за посиланням: https://goo.gl/EVYSuk

Довідка

«Open Data Challenge: code for Lviv» організовує Інститут міста спільно з Львівською міською радою за сприяння фундації «E-panstwo» та фундації «Techsoup» (Республіка Польща). Партнери заходу: Computer Science Program UCU, Startup Depot, Startup School, YEI.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: