У Дрогобичі та Стрию пройшли масові стайки працівників та учнів профтехучилищ

Працівники та учні профтехучилищ Дрогобича та Стрия вийшли на мітинг під стіни місцевих рад. Представники ПТУ вимагають розблокувати держфінансування навчальних закладів.

Про це повідомив депутат Львівської обласної ради з фракції «Народний контроль» Андрій Ковч.

За словами Андрія Ковча,  на мітинг під стіни Дрогобицької міськради вийшло близько 300 представників місцевих ПТУ, у Стрию – більше півтисячі.

«Якщо не відновити фінансування профтехучилищ державою, навчальні заклади доведеться  закрити.  Місцевим радам нічим оплачувати видатки ПТУ. Лише на утримання училищ у Дрогобичі потрібно 25 млн. грн  – це при бюджеті розвитку міста 8 млн. грн. Тож  я вкотре звертаюся до Президента та Парламенту з проханням  почути сотні тисяч учнів (серед яких є діти-сироти, діти з малозабезпечених сімей)  та десятки тисяч працівників профтехучилищ зі всієї України і відновити утримання ПТУ з державної казни», – наголосив Андрій Ковч.

Додамо, депутати об’єднання «Народний контроль» у Верховній Раді уже звернулися до парламентарів з проханням відхилити неконстуційне вето Президента та розблокувати державне фінансування ПТУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: