У Львові вшосте відбудеться свято польського театру

З нагоди VI Польської театральної весни до Львова приїдуть митці з Литви, Польщі та України, щоби показати 5 виняткових спектаклів (чотири для дорослих і один для дітей). Захід проходитиме в період від 21 до 24 квітня в Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької, Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва, Львівському академічному обласному театрі ляльок та Львівському обласному будинку вчителя.

Повідомляє Генеральне консульство Республіки Польща у Львові.

Зірками цьогорічного фестивалю стануть Анна Сенюк, польська акторка, широко відома улюблениця публіки та її син, який також є актором, Ґжеґож Малецький. Артисти виступлять на сцені Театру ім. Марії Заньковецької в сповненому тепла та іскрометного гумору спектаклі „Обіцянка ранку” на мотивах автобіографічної повісті французького письменника Ромена Гарі. Вистава створена за однією з найбільш зворушливих книжок присвячених матері зі всіх, які досі були написані. Це розповідь про жінку з великим серцем і незвичайним характером, непозбавленої тим-не-менш недоліків і комізму, однак рішуче готової зробити все, щоби досягнути обраної в житті мети. Її син буде колись великим героєм, генералом, неперевершеним письменником та послом. Для нього матір була всім, що в нього було, та водночас тяжким прокляттям. Протягом всього життя він намагатиметься досягти звершення її мрій, щоби вона переконалася, що недаремно присвятила йому своє життя. Перегляд спектаклю приносить подвійне задоволення: з однієї сторони від процесу спостерігання за долею героїв, з іншої – від гри чудових акторів.

Цьогоріч вперше у Львові гостюватиме Польський театр ім. Ю. І. Крашевського з Житомира з непередбачуваною комедією „Легше зіпсувати ніж полагодити”. Твір, до слова, Крашевського є підбадьорливою історією юнака Богуслава, який увійшовши в життєвий поворот (без друзів, грошей та нареченої) зустрічає виняткову людину, а його доля поволі починає змінюватися. Виставу супроводжує музика польського композитора Анджея Воячка, який вже протягом багатьох років співпрацює з артистами з Житомира.

Постановку геніальної сатири Серґіуша Пясецького „Записки офіцера Червоної Армії” до уваги глядачів представить Польська театральна студія з Вільнюса. Монодрама офіцера Червоної Армії, який 17 вересня 1939 року перетинає радянсько-польський кордон, показує зіткнення двох несумісних культур та психіку людини, невиправно скаліченої тоталітарним режимом.

Польський народний театр у Львові як щороку приготував на Польську театральну весну новий спектакль. Цьогоріч це буде вистава„Шевці” Станіслава Іґнація Віткевича в режисерії видатного польського актора та режисера Станіслава Мельського. Гротескна та модерністська остання драма Віткевича містить в собі погляд в майбутнє, що представляє механізацію суспільства і крах цивілізації. Вона є критикою революції, капіталізму, комунізму та фашизму. Дві вистави „Шевців” на сцені Будинку вчителя в неділю 24 квітня закриють програму VI Польської театральної весни.

Наймолодших глядачів ми запрошуємо на виставу „Повторення з Червоної Шапочки” у виконанні Польської театральної студії з Вільнюса. Барвиста, весела, сповнена співу й танців, а на додачу ще й філософського змісту - ця вистава не лише для дітей, але й для батьків, бабусь та дідусів. Кумедні ситуації, веселі пісні, дотепні репліки та барвиста сценографія приваблюють увагу глядачів. „Повторення з Червоної Шапочки” – це оригінальна версія всім добре відомої казки про Червону Шапочку. Троє основних героїв - Червона Шапочка, Вовк та Мисливець не змінилися в новому представлені спектаклю, однак Вовк має сина, а той не читає книжок, тому й казки про Червону Шапочку не знає… В лісі з’являється також божевільний Безіменний Птах, який не зовсім тямить, ким він насправді є…

*Отримати безкоштовні запрошення на вистави можна в Генеральному Консульстві РП у Львові, попередньо зателефонувавши за номером (032) 295 79 91 або безпосередньо перед виставою, якщо у залі будуть ще вільні місця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: