«Свобода» вимагає від Садового публічного звіту, щодо заборгованості за проведення чемпіонату світу з шахів у Львові

21 квітня 2016 року під час пленарного засідання Львівської міськради депутат-свободівець Андрій Рікота звернувся в прокуратури та НАБУ, з вимогою перевірити правомірність та повноту використання коштів з міського бюджету посадовими особами Львівської міськради, які були витрачені на проведення чемпіонату світу з шахів у Львові. Також ми вимагаємо від міського голови оприлюднити публічний звіт про використані кошти, які були витрачені на проведення чемпіонату, зазначив під час свого виступу Андрій Рікота.

11 лютого 2016 року та 17 березня 2016 року Львівська міська рада виділила понад 7 млн. гривень на проведення чемпіонату світу з шахів серед жінок між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань, який відбувся у Львові в період з 1 по 15 березня.

Після проведення цього турніру стало відомо, що виникла заборгованість в розмірі 60 000 євро за його проведення. Це спровокувало ситуацію, у якій українських спортсменів тимчасово виключили з рейтингу FIDE та заборонили брати участь у міжнародних змаганнях.

Вважаємо, що такий прецедент – це ганьба для міста. А винні за виникнення боргу повинні бути притягнути до відповідальності.

Більше того, попри неодноразові прохання депутатів Львівської міської ради щодо оприлюднення всіх витрат на проведення чемпіонату з шахів, досі міський голова Львова не надав для громадськості та депутатського корпусу жодного звіту.

«Ми звертаємося до директора Національного Антикорупційного бюро України Артема Ситника та прокурора Львівської області Віталія Мякішева з вимогою перевірити порядок, правомірність, та повноту використання коштів з міського бюджету посадовими особами Львівської міськради, які були витрачені на проведення чемпіонату світу з шахів у Львові. За наслідками проведеної перевірки вимагаємо притягнути до відповідальності осіб з вини яких було порушено бюджетне законодавство. Також звертаємося до львівського міського голови Андрія Садового з вимогою негайно оприлюднити публічний звіт про використані кошти на проведення шахового турніру у Львові, в тому числі зазначити: розпорядника та одержувача коштів, суми, їхнє цільове призначення» – зазначив Андрій Рікота

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: