Чаплінський розповів про видачу містобудівних умов та обмежень у Львові

Сьогодні, 22 квітня, під час засідання виконавчого комітету міської ради головний архітектор Львова Юліан Чаплінський поінформував про містобудівні умови та обмеження, які перебувають на розгляді в управлінні архітектури. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Зокрема, розглядають такі питання:

  • Внесення змін до наказу директора департаменту містобудування від 18.03.2014 № 82 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на будівництво ПП «Льодовик» офісних приміщень з виставковими павільйонами на вул.П.Куліша, 46.

«Містобудівні умови та обмеження були видані на два поверхи, зараз є додані два поверхи, але, як бачимо, що це є органічна структура в тілі міста, і, насправді, мене дивувало, чому було два поверхи. В цьому випадку чотири поверхи краще, ніж два, бо сусідні будинки є вищі і так задумувалось, власне, щоб гребені даху були зав’язані в один портал. Тут зауважень в мене немає», - сказав Юліан Чаплінський.

  • Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво дитячого дошкільного навчального закладу на вул.Тернопільській,21. Замовник - Акціонерне товариство закритого типу «Будівельна компанія «Львівторгбуд».

«Згідно з зонінгом, відповідає зона дитячих дошкільних установ. В комплексі житловому, який є частково побудований,  мають бажання побудувати дитячий садочок, але містобудівні умови ми будемо відкладати на доопрацювання, бо є певні розриви, фасади наразі є умовні, але ініціатива будівництва садка є приваблива», - пояснив Юліан Чаплінський.

  • Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Скрипника - Освицька з вбудованими приміщеннями громадського призначення. Замовник - ТзОВ фірма «ФІДЕКС».
  • Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки реставрації та реконструкції нежитлової будівлі з розширенням за рахунок надбудови на вул. Листопадового Чину,8 під готель на 100 номерів. Замовник – ТзОВ «Марія».

«Цей об’єкт ми притримаємо, вигляд цього будинку – історичний, дах, відповідно до проекту, має бути відновлений. Ще не до кінця сформовані висновки управління охорони історичного середовища. Зараз вони мають дозволи на реставрацію фасадів  і вікон, але там ще нічого не будують. Дах відновлюється, як він був історично. Він згорів під час війни. Дах, який є зараз, тимчасовий. Фактично, навіть зараз видно певну нелогічність у характерній для того часу архітектурі, коли дахи були помпезні зі складними формами. Проектом пропонується зробити два мансардні поверхи. Фасад ніяк не змінюється. Повна реставрація, досить дорога. Терас не передбачено», - розповів Юліан Чаплінський.

  • Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Зеленій,269. Замовник – ТзОВ «Зелбуд».
  • Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Пасічній,90-а зі знесенням індивідуального житлового будинку. Замовник - ТзОВ «МС ІМПЕРІАЛ».

«На жаль, ми змушені відмовити у видачі містобудівних умов, тому що компанія є власником двох ділянок з викуплених особняків, між ними є існуючий житловий будинок, який не мають бажання продавати. Ця сторона вул.Пасічної сформована багатоквартирними житловими будинками, але в даному випадку нас очікує скандал», - розповів Юліан Чаплінський.

Міський голова Андрій Садовий застеріг мешканців та гостей міста від купівлі квартир у цьому будинку.

«Люди вже продають квартири, а містобудівних умов  і обмежень не отримали. І не отримають», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

  • Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Угорській,14 з офісними приміщеннями та підземним паркінгом (№5 та №6 на генплані). Замовник - ТзОВ «Юніко-Експо».

«Це дві черги одного і того ж комплексу у зоні багатоповерхової забудови. Хочуть звести дві 9-поверхові секції, але ми відкладаємо розгляд,бо змушуємо зробити дитячий садок на території  і змінити генплан», - поінформував Юліан Чаплінський.

  • Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво комплексу об’єктів громадського та адміністративного призначення з підземним паркінгом та об’єктами інфраструктури на вул.Стрийській,48. Замовник ТзОВ - «Львів стандартбуд».

«В процесі розгляду є містобудівні на три офісні споруди», - сказав Юліан Чаплінський.

  • Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Гордницькій,47. Замовник ПАТ«Львівське Автотранспортне підприємство -14630».

Також Юліан Чаплінський додав, що цього тижня управління архітектури відмовило у видачі містобудівних умов та обмежень по 4 об’єктах.

«На вул.Ромашковій – спарені котеджі - зауваження стосуються того, що не вирішено питання під’їзду до даної ділянки і недостатня кількість автостоянок; на вул.Уляни Кравченко – будівництво багатоквартирного будинку - теж відмовлено через невідповідність наміру забудови плану зонування території; через цю ж причину відмовлено у видачі містобудівних умов та обмежень по вул.Варшавській, 89; вул. Антонича, 4а - також багатоквартирний будинок, є зауваження через відсутність інфраструктури згідно з ДБН, а саме, майданчиків обслуговування, паркування і стовідсоткова забудова ділянки», - зазначив Юліан Чаплінський.

Нагадаємо, згідно з рішенням виконкому, кожного засідання головний архітектор міста інформує про всі містобудівні умови та обмеження, які є на розгляді управління архітектури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: