Напередодні Великодня суд вирішить, чи перевищили львівські патрульні повноваження

20 квітня до лав львівської патрульної поліції влилося ще 123 нових поліцейських, яких набрали з резерву. Проте найближчим часом планують новий набір до львівської «патрульки».

Про це сьогодні, 22 квітня,  під час інтерв'ю-прес-конференції на тему: «Що гальмує подальше реформування патрульної поліції Львова», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник управління патрульної поліції Львова Антон Пузиревський.

За його словами, інформацію про новий донабір буде розміщено на сайті Національної поліції та в засобах масової інформації.

З 24 серпня минулого року і дотепер зі львівської патрульної служби звільнилося загалом 17 осіб. З них сім було звільнено за часів першого начальника управління патрульної поліції Львова Юрія Зозулі, інших уже звільняв Антон Пузиревський.

- Усі вони звільнялися за власним бажанням. Когось не влаштовував графік роботи, є і фінансові моменти або за сімейними обставинами, - перелічує він причини звільнення. За статтею поки що не звільнили нікого.

Хоча прокуратура вже зробила подання та відкрила справу про перевищення службових повноважень поліцейськими.

Як повідомила патрульна поліція Львова у свій сторінці на Фейсбук, 5 грудня 2015 року львівські патрульні зупинили авто, яке проїхало на червоний сигнал світлофору. Водій заперечив порушення та відмовився показати документи. На неодноразові вимоги патрульних не реагував.

Пасажирка автомобіля заважала роботі патрульних і порадила йому поїхати. Після цього порушник попрямував до автомобіля та намагався сісти за кермо. Чоловіка затримали та доставили у відділ поліції, де встановили його особу та склали протокол за порушення ПДР. Також у відділі поліції склали адмінпротокол за статтею 185 - злісна непокора законним вимогам патрульних.

Водій оскаржив дії поліцейських. І тепер їм загрожує від трьох до восьми років ув’язнення за перевищення повноважень.

- 28 квітня у Сихівському міськрайонному суді буде перше ознайомче засідання. Ми вже висловлювали свою позицію. Але ведеться досудове слідство, зараз уже справу передано суд. І він прийме рішення. Я думаю, що воно буде цілком прозорим, за тими даними і тими фактам, які ми надали, - резюмує Антон Пузиревський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: