У Львові навчили надавати першу долікарську допомогу

21 квітня з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації спільно з дирекцією навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України у м. Львові провели для фахівців галузі спорту Львівщини практичний семінар-навчання з актуальних питань надання першої долікарської допомоги. Про це повідомила заступник начальника управління молоді і спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Модераторами семінару виступили начальник управління фізичної культури та спорту Юрій Майборода; головний лікар Львівського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Степан Середа; начальник навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України у м. Львові Руслан Сеник.

В приміщенні легкоатлетичного манежу з велотреком бази олімпійської підготовки висококваліфіковані фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф для понад 120 фахівців сфери фізичної культури та спорту Львівщини, серед яких - керівники відповідних секторів райдержадміністрацій та міськвиконкомів міст обласного значення, директори та тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл області, обласної школи вищої спортивної майстерності, центрів «Інваспорт» та «Спорт для всіх» - за допомогою спеціальних муляжів та обладнання продемонстрували практичні прийоми з надання першої допомоги при порушеннях або зупинці дихання, зупинці серця, значній кровотечі, пошкодженнях голови та хребта, термічних ураженнях тощо й відповіли на фахові запитання присутніх. При цьому завершення навчального семінару завершилося щирими оплесками подяки запрошеним фахівцям Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Довідково.

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше цей Всесвітній день відзначався у 2003 році.

У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

В Україні цей день отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: