У Львові спростили процедуру демонтажу незаконних літніх майданчиків

Львівська міська рада спростила процедуру демонтажу незаконних літніх майданчиків. Якщо раніше районним адміністраціям для цього необхідно було подавати до суду і чекати його рішення, то тепер депутати зробили цей крок необов'язковим. Про це пише Захід.нет.

Згідно зі змінами до ухвали «Про затвердження порядку отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові», які депутати підтримали ввечері під час сесії ЛМР 21 квітня, власникам незаконних літніх майданчиків надаватимуть тиждень на їх добровільний демонтаж. Якщо впродовж цього часу вони не виконають вимог районних адміністрацій, то ті отримають право демонтувати літній майданчик примусово і без рішення суду.

«У попередній редакції цього положення процедура була такою. Районна адміністрація виносила розпорядження про усунення порушень, через місяць після цього, якщо власник літнього майданчика добровільно не виконував розпорядження, районна адміністрація зверталася до суду. Далі – чотири місяці проходу всіх судових інстанцій, відповідно процес демонтажу літніх майданчиків суттєво затягувався. Зараз є намір доручити здійснення демонтажу літніх майданчиків нашому комунальному підприємству «Адміністративно-технічне управління» без рішення суду на підставі відповідного акту, складеного комісією», – пояснила керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Тобто тепер, коли районна адміністрація виявить, що упродовж місяця власник літнього майданчика не усунув порушень, то вона спільно із підприємцем складає акт про добровільний демонтаж майданчика у 7-денний термін. Якщо власник літнього майданчика проігнорує вимоги, то працівники райадміністрації отримують право примусово демонтувати майданчик.

Упродовж трьох місяців демонтований літній майданчик зберігатиметься на спеціальному місці і впродовж цього часу власник може забрати свій майданчик, відшкодувавши витрати на його зберігання, перевезення та за демонтаж. Якщо упродовж трьох місяців власник літнього майданчика не звернеться до райадміністрації, то там вже самостійно вирішуватимуть, як далі ним розпоряджатися.

Додамо, що після 1 листопада примусовому демонтажу підлягатимуть усі літній майданчики. Раніше після закінчення сезону підприємці мали можливість не прибирати майданчики, якщо ті не стояли на проїжджих частинах пішохідних вулиць та не створювали суттєвих перешкод для прибирання снігу.

Зазначимо, що у мерії зараз працюють над новими правилами розташування літніх майданчиків. Планується, що столики і парасолі встановлюватимуть просто на тротуарі чи бруківці, без встановлення дерев’яних помостів. Окрім того літні майданчики мають стати суттєво меншими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: