Депутати не проголосували за надання повноваження виконавчому комітету видавати містобудівні умови та обмеження

На пленарному засіданні депутати Львівської міської ради не підтримали ухвалу про розмежування повноважень між виконавчими органами міськради, один з пунктів якої передбачав надання повноваження виконавчому комітету видавати містобудівні умови та обмеження.

«Ми дуже серйозно в юридичній площині це питання опрацьовували. Коли останні два тижні ми на виконавчому комітеті публічно опрацьовували всі ці питання, це викликало тільки великий плюс і для громадськості, і для забудівельників. Я говорив з багатьма забудівельниками, які зазначили, що для них важливо, щоб до них не було претензій, щоб все було публічно і відкрито. Усі забудівельники, які працюють у Львові чесно, відкрито, обома руками, щоб не було ніяких підкилимних ігор. Виконком показав – всі готові документи будуть проголосовані.

Ця ухвала повністю відповідає чинному законодавству України. Ми маємо кожного дня багато проблем і неприємних ситуацій у питаннях містобудування, бо ситуації не врегульовані в рамках чинного законодавства. Система забрання повноважень, яка відбувалася останні 4 роки, приводила до руйнації цілого блоку  і створила надзвичайно великі проблеми. Я не є переконаний, що в даній  ситуації нам треба переносити це питання і відкладати його», - зазначив перед голосування за цю ухвалу міський голова Львова Андрій Садовий.

В результаті, за ухвалу проголосував тільки 31 депутат міської ради.

Нагадаємо, на минулій сесії депутати також не підтримали надання повноваження виконавчому комітету видавати містобудівні умови та обмеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: