На Львівщині поїзди адаптують до потреб велосипедистів

Як повідомив начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Роман Теребенець, "Львівська залізниця" готова виділити вагони для реалізації проекту з облаштування та адаптації поїздів і електричок до потреб велосипедистів.

"Проблема непристосованості дизельних поїздів та електричок для велосипедистів гальмує розвиток як внутрішнього, так і зовнішнього туризму, саме тому хочемо створити комфортні умови для подорожування та перевезення велосипедів, - зазначив Роман Теребенець. - Нам важливі ідеї та думки велосипедної спільноти Львівщини, тому закликаємо усіх небайдужих активно долучатись до обговорень та подальшої плідної роботи над створенням першого в Україні веловагону".

За словами Романа Теребенця, на сьогодні вже  розроблено проект з облаштування першого в Україні велосипедного вагону. Визначено три регіональні електропоїзди серії ЕПЛ2Т 012, 030, 031, що курсують за маршрутами Львів-Мукачево-Ужгород-Львів, де у вагонах будуть встановленні кріплення для велосипедів.

Попередньо домовлено, що половину вагону переобладнають для роверів, зокрема комбіновано прикріплять гаки для вертикального кріплення та обладнають місця для горизонтального кріплення. Відтак на іншій половині залишать  лавки, які будуть призначені лише для власників велосипедів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: