На реалізацію мікропроектів місцевого розвитку можуть додатково виділити 16 млн грн

Такі зміни до показників обласного бюджету підтримали члени комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Конкурс мікропроектів місцевого розвитку дає можливість втілювати локальні ініціативи за допомогою співфінансування з обласного бюджету. Таким чином сільські, селищні та міські ради проводять заходи з енергозбереження у школах та садках, реконструюють вуличне освітлення, встановлюють дитячі майданчики тощо.

На реалізацію конкурсу у 2016 році з бюджету області передбачили 35 млн грн. Але цьогоріч громади Львівщини подали рекордну кількість заявок, і цих коштів вистачило б на реалізацію лише третини проектів. Така активність мешканців, на думку фракції «Об’єднання «Самопоміч», повинна бути підтримана депутатами обласної ради. Співголова конкурсної ради Парасковія Дворянин звернулася до голови ЛОДА та ЛОР з проханням збільшити  фінансування обласної програми на 25 млн грн. За рахунок перевиконання бюджету на програму виділили ще 16 млн.

«Звичайно, цих коштів також не буде достатньо, – розповів Іван Собко, депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч». – В межах цих ресурсів за нашими підрахунками вдасться реалізувати близько 800 з 1419 проектів. Тобто цього року зможемо втілити більше добрих ініціатив».

28 квітня відбудеться засідання конкурсної ради, на якому кошти розподілять за пріоритетами. А вже 4-5 травня будуть оголошені результати конкурсу мікропроектів.

«Визначення переможців є відкритим та прозорим, – зазначив Іван Собко. – Вісімнадцять незалежних експертів з громадського середовища взяли на себе відповідальність визначити, який проект є кращим. Переможці обирає не влада, яка придумала цю програму, а саме експертне середовище».

Дофінансування Програми конкурсу мікропроектів місцевого розвитку мають затвердити депутати на сесії 26 квітня. Якщо сума співфінансуання з обласного бюджету становитиме 51 млн грн, то разом з внеском місцевих рад та громади цьогоріч на втілення інфраструктурних  проектів піде 102 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: