У Львові біля парку хочуть побудувати 9-типоверхівку

Як зазначив головний архітектор міста Юліан Чаплінський, управління архітектури не видасть містобудівні умови та обмеження на будівництво 9-поверхового будинку біля Горіхового гаю.

«Мені дуже прикро, що будується ця споруда біля Горіхового гаю. Вона належить до території зон Ж2, тобто, це є зона малоповерхової забудови з обмеженням до 6-ти поверхів. Рік тому по Інтернету гуляли страшні візуалізації у 24-и поверхи. Львів’яни та активісти впізнали територію і зрозуміли, що йде мова про Горіховий гай. Був страшний скандал. На той час містобудівних умов і обмежень ніхто не отримував. Забудовник подався на містобудівні умови та обмеження, навіть показали мені проект на 24-и поверхи. Ми їх проконсультували, «згасили» апетити і видали містобудівні умови на 5 поверхів, відповідно до плану зонування.

Мені було неприємно бачити проект архітектора Дмитра Яреми, який нам подав містобудівні умови та обмеження на 9-ть поверхів. Це йде мова про зміни у містобудівні умови та обмеження. Для мене це шок. Людина такого фаху мала б розуміти, що це є незаконно. Ми будемо відмовляти. 9-ть поверхів ми давати не будемо, вважаю, що там не місце такому об’єму», - зазначив Юліан Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: