Садовий готує незручності пасажирам п’яти районів Львівщини

На засіданні постійної профільної депутатської комісії Львівської обласної ради, яке відбулося минулої п’ятниці, розглянуто повторне звернення Самбірської районної ради щодо недоцільності перенесення кінцевої автобусної зупинки АС-8 (центральний залізничний вокзал) в район торговельного центру «Метро», що ставить собі за мету мер Львова Андрій Садовий.

Про це сьогодні, 25 квітня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Обранці вирішили тимчасово призупинити тендерні процедури стосовно зміни руху автобусів та облаштування нової станції «Західна». «Це не автостанція, – сказав заступник голови районної ради Андрій Бобак, який з іншими членами делегації Самбірщини був на засіданні депутатської комісії облради, – а дві будки, в яких мають продавати квитки і обслуговувати чисельних пасажирів, що користуються послугами автобусів та маршруток за напрямками до Львова».

Тим часом, наголосив Андрій Бобак, в профільному департаменті ЛОДА йому повідомили, що, незважаючи на рішення постійної депутатської комісії, 27 квітня має відбутися розкриття тендерних пропозицій стосовно перенесення з центрального вокзалу сюди майбутньої нової автостанції.

Влада Самбірського району вважала і вважає, що подібного не можна допустити. Якщо так станеться, то мер Львова створить чималі незручності пасажирам. Приміром, лише із самбірського напрямку до обласного центра щоденно відправляється 170 автобусів і стільки ж назад. Людям доведеться витрачати чимало часу, щоб міським транспортом доїхати до залізничного вокзалу чи іншого місця призначення. Водночас, зросте вартість проїзду.  А у міському транспорті відсутні багажні відсіки.

Оскільки влада Самбірського району від мера Львова та керівника ОДА не отримала відповіді на своє перше звернення від 3 грудня 2015 року, тому вона з цього приводу змушена була повторно звернутися до цих чиновників та народного депутата України за підтримкою. Як бачимо, відреагувала лише постійна депутатська комісія облради.

У зверненні Самбірська райрада наголошує, що значні транспортні незручності відчують також пасажири сусідніх районів – Турківського, Старосамбірського, Мостиського та Городоцького, які їдуть до Львова на навчання, лікування, в інші установи та на центральний залізничний вокзал.

Влада Львова покликана створювати людям кращі умови, максимально спрощувати їх, а не ускладнювати, переконані депутати Самбірської райради. Тому вони добиватимуться виконання своїх вимог. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/04/25/sadovyy_gotuie_nezruchnosti_pasazhyram_pyaty_rayoniv_lvivshchyny_693572

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: