Конфлікт у Львівській психіатричній лікарні: Фільц пішов з посади головного лікаря

Конфлікт у колективі Львівської обласної психіатричної лікарні завершився тим, що головний лікар Олександр Фільц написав заяву на звільнення.

Про це IA ZIK повідомили у Львівській облраді.

Члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту Львівської обласної ради поставили крапку у конфлікті, який спровокували 15 колишніх працівників комунального закладу Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня. Щоправда, комісії не вдалося переконати головного лікаря лікарні Олександра Фільца, який, не витримавши тиску, написав заяву на звільнення.

Конфлікт у лікарні тривав кілька місяців. Його розпочали 15 медпрацівників, яким запропонували нові посади після закриття 17-го психотуберкульозного відділення. Вони відмовилися від запропонованої роботи та вимагали відкрити нове відділення для свого працевлаштування. І коли адміністрація лікарні не пристала на цю пропозицію, почався конфлікт. Головного лікаря Олександра Фільца звинувачували у протиправних діях та тиснути на нього для прийняття неправомірних рішень.

Зважаючи на шантаж з боку звільнених працівників, колектив лікарні став на захист головного лікаря і прийняв звернення, у якому звинуватив колишніх працівників лікарні у спільних із забудовниками діях у спробі рейдерського захоплення 22 гектарів землі на території лікарні.

На засіданні 21 квітня члени постійної комісії облради розглянули звернення колективу, який просить захистити лікарню від свавілля.

«Погано, що колектив лікарні не зміг дати раду з людьми, які зробили заколот. Тому комісія підтримує колектив», – зазначив депутат обласної ради Ігор Ковальчук. Голова постійної комісії Михайло Гичка зазначив, що комісія також підтримує головного лікаря Олександра Фільца і рекомендує йому не звільнятися. Проте професор Фільц зазначив: він свого рішення не міняє. Відтак колектив у протистоянні переміг, але головний лікар залишає свою посаду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: