У Львові вшанували героїв та жертв Чорнобильської катастрофи

У вівторок, 26 квітня, біля пам’ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля" за участі керівництва області та представників громадських організацій Львівщини відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування 30 –ї річниці Чорнобильської трагедії.

У рамках заходів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка спільно із представниками обласної ради, міської ради та громадськості  поклав квіти до пам’ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля".

"Сьогодні ми згадуємо та вшановуємо світлу пам'ять і подвиг тих людей, які пожертвували собою, аби зберегти життя іншим, - зазначив Олег Синютка під час виступу. - Чорнобильська трагедія залишилась в історії, ми ж повинні боротись із тією бідою, яка спіткала нас сьогодні. У такі тяжкі для держави часи ми повинні триматись разом, пам’ятаючи про те, що нас єднає".

У пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомного лиха, священники відслужили чин панахиди. На завершення учасники заходу вшанували пам`ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Також за розпорядженням голови Львівської обласної держадміністрації за багаторічну громадську діяльність та з нагоди вшанування 30-х роковин Чорнобильської катастрофи почесними грамотами облдержадміністрації нагородили потерпілих від Чорнобильської катастрофи І категорії та учасників ліквідації аварії на ЧАЕС І категорії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: