Забудовника у центрі Львова обіцяють оштрафувати

У Львові відбулась виїзна нарада щодо будівництва на вул. Чайковського, 31 чиновників Львівської міськради та представників Державної архітектурно-будівельної інспекції

Повідомляє видання Дивись.Інфо.

27 серпня 2015 року були видані містобудівні умови та обмеження під реконструкцію з розширенням існуючих нежитлових приміщень на вул. Чайковського, 31, за рахунок надбудови під адміністративний будинок із вбудованими приміщеннями соціально-культурного побуту. Але замість того, щоб почати реконструкцію – демонтувати дах і добудувати поверхи, будівля була знесена.

Так зараз виглядає ділянка де була будівля.

За словами головного держінспектора ДАБІ у Львівській області Романа Федіва, у березні за результатами перевірки замовнику та генпідряднику будівництва були видані два приписи з вимогою зупинити будь-які роботи. Втім, на місці представники забудовника отримати документи відмовилися, а поки вони йшли поштою, забудовник зніс будівлю.

«Перевірку таких приписів ми почали здійснювали тільки після того, як ми отримали факти, що ці приписи отримані через поштове скерування.  До 28 квітня триває перевірка таких приписів. Ми вже бачимо, що роботи тут не зупинялися, будуть прийняті відповідні заходи реагування – будуть складені процесуальні документи. Вони мають сплатити штрафні санкції згідно чинного законодавства», – розповів Роман Федів.

Такі заходи реагування передбачають накладення на забудовника штрафу за порушення приписів ДАБІ.

Тим часом розгляд цієї справи триває у суді за позовом депутата ЛМР Тараса Чолія. Депутат розповів, що намагався привернути увагу до цього питання ще на початку року, коли забудовник лише почав розбирати дах, але у міськраді на його заклики не відреагували.

Додамо, що 17 травня має відбутись основне засідання, де Галицький районний суд розгляне позов депутата Тараса Чолія проти забудовників. Львівська міська рада долучилась до цього позову, як третя особа, що підтримує депутата-позивача.

«Для нас зараз важливо довести неправомірність дій забудовника та скасувати всі дозвільні документи, щоб просто в подальшому не допустити можливість таких дій у Львові. У нас є позиція скасувати документи, які отримані незаконним шляхом», - додала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: