28 квітня Львівський військово-медичний 66-й мобільний госпіталь у зоні АТО за 2016 рік виконав майже 1260 операцій

gospital

Про це сьогодні, 27 квітня, під час брифінгу повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Збройних сил України Іван Гайда, інформує видання Дивись.Інфо.

Про це сьогодні, 27 квітня, під час брифінгу повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Збройних сил України Іван Гайда, інформує видання Дивись.Інфо.

За словами Івана Гайди, 66 – мобільна бригада працює вже рік в зоні АТО і дуже ефективно.

«Всього було вилікувано в цьому стаціонарному мобільному госпіталі – 5 200 чоловік, з них поранених – 766, травмованих – більше 1 300. Мобільний госпіталь виконав 1279 оперативних втручань, з яких 300 операцій високої складності. Такий мобільний госпіталь є госпіталем першого ешелону, після чого хворих відправляють в госпіталі другого ешелону, а саме в Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, кінцеве лікування приймає такі центри як наш, це є госпіталі третього ешелону», – розповів Іван Гайда.

Головний хірург Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Богдан, додав що сьогодні з Харківського військово-медичного госпіталю має прилетіти літак до Львова на лікування поранених з зони АТО.

Перший напрямок роботи клінічного центру, це лікування тих поранених і травмованих які отримують травми в зоні АТО, які до нас відправляються від лікувальних закладів 2 і 3 ешелону (Дніпропетровськ, Харків, Запоріжжя). Другий напрямок це відновлення пацієнтів, яке проводиться в три фази. Перша фаза – відновна реконструктивна хірургія, де проводиться оперативне втручання на відновлення втрачених функцій під час поранень. Друга фаза відновлення лікування – це безпосередньо фізична реабілітація. Третя фаза – це психологічна реабілітація», – сказав Іван Богдан.

Також Іван Богдан розповів, що в клінічному центрі на протезування залишилося 4 пацієнти.

«З ними зараз проводиться робота по протезуванню. З них – два пораненні. Одна особа з нижніми кінцівками, інший з пораненням верхніх. В цьому кварталі нам вдалося провести одне складне протезування, разом з європейськими колегами, хворому з ампутацією верхніх кінцівок», – додав Іван Богдан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: