На Львівщині активісти ініціювали впровадження національного Дня вишиванки

У середу, 27 квітня, активісти ГО "Розвиток Громади" спільно із представниками Львівської облдержадміністрації та авторитетними мистецтвознавцями провели прес-конференцію "Дню вишиванки – офіційний статус". 

На прес-конференції учасники повідомили про те, що ініціюватимуть офіційне впровадження щорічного Дня вишиванки на національному рівні, а також презентували "Фестиваль вишиванки" та низку заходів, які проведуть в області з цієї нагоди. До речі, "Фестиваль вишиванки", активісти планують зробити щорічним.

"В рамках фестивалю ми розішлемо по 39-ти посольствах України у світі конверти із елементами вишиванки та картками з ініціативою підтримати впровадження національного Дня вишиванки українцями й поза межами України, - розповідає директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська. - Окрім того, до цього дня ми плануємо провести низку заходів. Зокрема на площі Ринок у Львові будуть встановлені таблиці з описом та зображенням вишивки різних регіонів України. Відбудуться також тематичні флешмоби на центральних площах райцентрів та багато іншого".

До речі, активісти також закликають футбольних фанатів 8 травня у вишитому строю прийти на матч "Карпати –Шахтар".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: