На Львівщині в діях деяких громадських активістів побачили ознаки сепаратизму

В одному з ефірів Львівського телебачення депутат обласної ради Михайло Задорожний звернувся до правоохоронних органів з проханням дати правову оцінку діям емісарів, які проводять в територіальних громадах роботу, спрямовану на розвал України з середини – пропонують створення міфічних територіальних громад, які закликають не визнавати легітимні органи місцевого самоврядування.

Зокрема, йшлося про діяльність групи людей в с. Сторона Дрогобицького району, які назвали себе «первинним суб’єктом місцевого самоврядування смт. Підбуж та с. Сторона».

«На Львівщині – це непоодинокий випадок», – зазначив М. Задорожний.

У коментарі IA ZIK Підбузький селищний голова Марія Куцір заявила, що на її думку, дії цієї групи людей мають ознаки сепаратизму. Зокрема, на зборах, які вони провели у с. Сторона за участю представників с. Ралівка Самбірського району, звучали заклики не платити податки, а кошти спрямовувати на розвиток села і т.п.

«Потім був схід села, на якому я роз'яснила людям до чого може призвести така позиція», – зазначила М. Куцір.

За її словами, так званий первинний суб'єкт місцевого самоврядування широкої підтримки в селі немає. «Але люди, як люди, їм наговорили, що буде співпраця з Євросоюзом, що в кожній оселі буде автомобіль за 1 000 євро… Це декого зацікавило», – каже М.Куцір.

Голова асоціації сільських і селищних рад Дрогобиччини Степан Коваль припускає, що створення так званого первинного суб’єкта місцевого самоврядування «може бути провокацією, невідомо на кого спрямованою». С. Коваль пропонує, щоб сільські, селищні голови очолили роботу із написання і затвердження статутів громад, в яких чітко прописати усі механізми місцевої демократії в рамках чинного законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: