На Волині львів’яни навчають педагогів, як працювати з незрячими дітьми у звичайних школах

Львівська інклюзивна освітня команда, яка організувала інклюзивне навчання для незрячих дітей у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та інших областях, у Рівному навчає тифлопедагогів і вчителів масових шкіл майстерності роботи з незрячою дитиною в умовах звичайної школи.

Львівська інклюзивна освітня команда, яка організувала інклюзивне навчання для незрячих дітей у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та інших областях, у Рівному навчає тифлопедагогів і вчителів масових шкіл майстерності роботи з незрячою дитиною в умовах звичайної школи, інформує Оксана Потимко, виконавчий директор «Українська спілка інвалідів – УСІ» у Львові.

Оскільки батьки не хочуть розлучати близнят, одне з яких є зрячим, а інше - сліпим, віддаючи їх у різні навчальні заклади (зрячу дитину - в Рівному, а незрячу - до найближчої спецшколи-інтернату в Києві або Львові), Львівська освітня команда проводить інклюзивне навчання, тобто набуття освіти сліпою дитиною в умовах звичайної школи, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Науково-практичний семінар передбачає вивчення таких питань, як облаштування робочого місця сліпої дитини спеціальними технічними засобами, навчання роботі на цих засобах, адаптацію підручників та інших навчальних матеріалів (мап, глобусів тощо), знайомство з методиками проведення уроків за умов присутності у класі сліпої дитини. Як також, і знайомство з просторовим орієнтуванням, і вивчення вчителем шрифту Брайля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: