Суд у справі «діамантових прокурорів» перенесли

Голосіївський районний суд Києва переніс на 18 травня засідання щодо справи колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна й колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця в одержанні неправомірної вигоди.

Голосіївський районний суд Києва переніс на 18 травня засідання щодо справи колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна й колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця в одержанні неправомірної вигоди, передає УНН.

Після допиту свідків, Голосіївський районний суд Києва переніс на 18 травня розгляд справи «діамантових прокурорів».

Нагадаємо, що під час судового засідання у вівторок, 10 травня, сторона обвинувачення допитала народного депутата Верховної Ради В'ячеслава Костянтинівського.

Як повідомлялося, Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо О.Корнійця, В.Шапакіна і В.Гібаленка. Зокрема О.Корнійця підозрюють у вчинені злочину передбаченого за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.1 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) КК України.

В.Шапакіна за ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України та В.Гібаленка за ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України.

В.Шапакін і О.Корнієць були затримані 5 липня минулого року в результаті спецоперації СБУ і Генпрокуратури.

За даними слідства, О.Корнієць і В.Шапакін змовилися і отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі О.Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати “діамантовим”.

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для В.Шапакіна і О.Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. 16 липня минулого року Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив О.Корнійця і В.Шапакіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: