Затриманим під час учорашніх сутичок біля пам’ятника Тудору загрожує до п'яти років обмеження волі

tudor

Щодо затриманих під час учорашніх сутичок біля пам’ятника Тудору розпочато досудове розслідування. Про це Дивись. Info повідомила речниця обласного управління Нацполіції Світлана Добровольська.

 

«Вчора вони були опитані, встановлено їхні особи, один звернувся до лікарів, інший відразу був відпущений. Розпочато досудове розслідування за ч. 2 статті 296 КК –хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку вчинене групою осіб» - розповіла Людмила Добровольська. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від чотирьох до п'яти років. Водночас начальник  обласної поліції Дмитро Загарія пообіцяв призначити службове розслідування, яке має встановити чи правомірними  були дії правоохоронців під час затримання.

Нагадаємо, вчора у центрі Львова група невідомих, приблизно 40 осіб, намагалися знести пам’ятник радянському письменнику Степану Тудору, однак цьому перешкодила поліція. Внаслідок сутичок двоє осіб були затримані, постраждали двоє правоохоронців. Як повідомлялося у ЗМІ ініціаторами знесення пам’ятника стали представники кількох  громадських  організацій серед яких  «Сокіл», «Карпатська січ», «Правий сектор», «Білі горвати» та добровольчого батальйону ОУН. Втім Правий сектор Львівщини уже заперечив причетність своїх активістів до провокацій 9 травня. Про це у Фейсбуці написав керівник НВР «Правий cектор» у Львівській області Тарас Хамер. «Зранку я отримав інформацію про те, що активісти Львова мають намір знести пам’ятник комуністичному діячу Степану Тудору. Так як всі активісти НВР «Правий сектор» були залучені до патрулювання вулиць та місць вшанування жертв трагедії – Другої світової війни, задля уникнення провокацій та підтримання правопорядку я вирішив в одноосібному порядку відвідати захід по знесенню пам’ятника. Андрію Івановичу, сподіваємося, що на майбутнє близьке до вас видання не поширюватиме брехні», – написав Хамер.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: