Безвізові поїздки для українців можливі будуть лише з біометричним паспортом

13227172_885569738218036_6754496285114382022_n

Безвізові поїздки для громадян України будуть можливі лише за умови використання біометричного паспорта.

На обкладинці паспорта внизу має бути логотип біометрики. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

У разі відсутності на обкладинці зазначеного логотипу, паспорт не є біометричним і відповідно не даватиме права на безвізові поїздки.

Зазначена вимога стосуватиметься і неповнолітніх громадян України.

«Дорогі батьки, ви можете оформити своїм дітям біометричні паспорти відразу після народження. Для цього потрібно звернутись до територіального підрозділу Державної міграційної служби України або до посольства чи консульства України.

Відповідно до законодавства України, безконтактний електронний носій паспорта, як у народі кажуть «чіп», містить три параметри біометричних даних: відцифрований образ обличчя, відцифрований підпис та відбитки пальців рук.

При оформленні закордонного паспорта відбитки пальців рук отримуються у осіб, які досягли 12-ти річного віку, підпис – з 14-ти річного віку, а відцифрований образ обличчя – з народження», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, якщо дитині ще не виповнилось 12-ти років «чіп» міститиме відцифрований образ обличчя; якщо дитині виповнилось 12 років, на «чіп» паспорта буде записано відцифрований образ обличчя та відбитки пальців рук; якщо дитині виповнилось 14 років, «чіп» міститиме усі три параметри біометрики.

В усіх трьох випадках паспорт є біометричним!

«Дорогі співвітчизники, звертаючись за оформленням закордонного паспорта для своїх дітей, рекомендуємо привертати увагу співробітників відповідних органів, що Вам потрібно саме біометричний паспорт, «чіп» якого, залежно від віку дитини, міститиме один, або й усі біометричні параметри», – наголошують у міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: