НКРЕКП не підвищувала тарифів на тепло і гарячу воду для населення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) не підвищувала тарифів на тепло та гарячу воду для населення, а лише схвалила проекти.

Про це повідомив керівник відділу інформації і комунікації з громадськістю НКРЕКП Іван Слободянюк, пише Радіо Свобода.

«5 травня ми не ухвалювали тарифів щодо населення на теплову енергію, на послуги централізованого опалення, на комунальні послуги та централізоване постачання гарячої води. Ми схвалили проекти цих тарифів і оприлюднили їх на сайті. Тепер питання за громадськістю, котра може тиснути на теплокомуненерго, до цього також мають долучитися органи місцевої влади, розібравшись зі своїми теплокомуненерго», – сказав Слободянюк.

5 травня на засіданні НКРЕКП ухвалили проект тарифів для населення, згідно з якими вартість теплової енергії і послуг централізованого опалення для населення має зрости на 75-90%, а на гаряче водопостачання – до 63-78 гривень за кубометр.

Низка ЗМІ повідомила, що йдеться про ухвалення нових тарифів, які для українців мають зрости з 1 липня.

Кабінет Міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ця ціна є нижчою за чинну загальну вартість газу для споживачів, але більше ніж удвічі перевищує ту, яку сплачують підприємства, які виробляють тепло та гарячу воду. Експерти попереджали, що таке підвищення призведе до зростання вартості опалення та гарячої води більше ніж у два рази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: