Сміття в кущі. 18% населених пунктів Львіщини користуються стихійними сміттєзвалищами

На Львівщині 82% населених пунктів мають централізований вивіз сміття, решта користуються стихійними сміттєзвалищами. Про це під час прес-конференції повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

За даними облдержадміністрації зараз в області працює 21 звалище твердих побутових відходів.

«Минулого року ми проаналізували ситуацію в області зі збором твердих побутових відходів  і вжахнулися від статистики, яка була станом на березень. З усіх населених пунктів лише 30% забезпечували централізоване вивезення сміття. Місто Львів, не всі міста обласного значенні  і декілька районних центрів мали підписані відповідні контракти з компаніями чи комунальними підприємствами, які здійснювали забір сміття», – розповіла Ірина Гримак.

Цьогоріч статистика суттєво покращилася, втім на 100% забезпечити централізований вивіз сміття в області не вдалося.

«На жаль, ми не справились з цим завданням, бо зіткнулися з опором населення. Не всі люди розуміють, що це таке, і для чого це потрібною. Багато хто звик викидати сміття у кущі. Доводиться застосовувати такі методи як екологічна інспекція» - пояснила Ірина Гримак.

За інформацією ЛОДА на 100% забезпечені централізованим вивозом Бродівський, Миколаївський, Самбірський райони і всі міста обласного значення. Решта на межі від 70-до 80%. Натомість серед задніх пасуть Мостиський, Яворівський, Старосамбірський, Радехівський. «І найбільш болісно визнавати це Городоцький район, при тому що це один з найбільш розвинутіших районів наближений до обласного центру. Крім цього є райони, у які важко дістатися техніці. Зокрема, це Турківський, Дрогобицький, Старосамбірський і частина Сколівського району, де є важкодоступні населені пункти, бо це гірська місцевість. Для таких випадків обласна рада прийняла рішення придбати відповідну – спеціальну сміттєву машина, яка буде передана комунальному підприємству, що забезпечуватиме вивіз сміття», – розповіла Ірина Гримак.

За її словами така спецмашина коштує понад мільйон гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: