Туреччина погрожує вислати усіх біженців до Європи

Якщо скасування віз до ЄС для громадян Туреччини не відбудеться, Анкара "вишле біженців до Європи", повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на слова радника турецького президента.

Якщо скасування віз до ЄС для громадян Туреччини не відбудеться, Анкара "вишле біженців до Європи", повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на слова радника турецького президента, пише dt.ua.

Один із радників президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана Бурхан Кузу, у своєму Twitter написав, що якщо Європарламент не схвалить введення безвізового режиму, Анкара "вишле всіх біженців до Європи".

Напередодні Ердоган нагадав ЄС про обіцяні три мільярди євро на біженців. А в середу, 11 травня, стало відомо, що Європарламент призупинив роботу над безвізовим режимом для Туреччини. Зокрема, від Анкари чекають виконання  72 умов міграційної угоди.

Напередодні президент Туреччини Раджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара не збирається вносити законодавчі зміни, на яких наполягає Брюссель, говорячи про скасування віз для громадян Туреччини. На думку турецького президента, його країна і без цього отримає безвізовий режим до жовтня.

Нещодавно Туреччина скасувала візи для громадян Євросоюзу. Скасування віз для громадян Євросоюзу є однією з 72 вимог, висунутих Брюсселем для введення безвізового режиму з Туреччиною.

Раніше ЗМІ повідомили, що Єврокомісія згодна ввести безвізовий режим з Туреччиною. Рішення про введення безвізового режиму з Туреччиною є частиною домовленості між Брюсселем і Анкарою, в рамках якого Туреччина погодилася приймати мігрантів, повернутих з Греції, куди вони прибули нелегально з турецької території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: